Ремарке с дърва се вряза в къща в Белица, щетите са огромни

По чудо няма пострадали, собственичката Величка Чонкова по това време не била у дома

Ремарке, пълно с дърва, се откача от композицията и се удари в отсрещна къща. Инцидентът е станал в град Белица и по чудо няма пострадали. По това време собственичката Величка Чонкова не е била у дома. Инцидентът е станал на една от централните улица. Тегличът на ремаркето се е скъсал, камионът се отделил от него и ремаркето се е врязало в къщата. „Това е ул. „Владимир Поптомов“, която е с натоварен трафик и тя води по пътят за Парка за танцуващи мечки. За щастие в къщата, както и около нея, по улицата, е нямало хора. Нанесени са само материални щети “, каза за Радио Благоевград кметът Радослав Ревански.

Той  е изпратил специалисти от общината и конструктор, които да проверят какви са нанесените поражения. „На пръв поглед е видимо, че има разрушения, но трябва да се направи обстоен оглед и конструкторът да каже дали къщата е годна за живеене“, каза Ревански.

Шофьорът е с 8-годишен стаж и твърди, че е карал бавно. Той е обещал да покрие щетите от инцидента, които са огромни. Собственичката на къщата обясни, че носещата колона е отнесена.