Северин Моллов №1 в стрелба с пневматична пушка

Участниците от Банско обраха наградите в “Горски многобой 2021”

Щастливи и доволни от участието си в националното състезание “Горски многобой 2021” се завърнаха в Банско участниците от ПЛТГ “Никола Вапцаров”. В проведеното във Варна състезание участваха най-добрите училища в България в областта на горското стопанство. Въпреки трудната обстановка при подготовката си отборът на лесотехническата гимназия в Банско, в състав Северин Моллов, Иван Драгов и Ибрахим Денчев, подготвени от инж. Костадин Юнчов, инж. Елена Ласкова, инж. Георги Хаджипопов, инж. Иван Ваканчин, инж. Величка Клечерова и Иван Кадев, завоюва първо, второ и трето място в отделните дисциплини.

Най-добър от всички участници в “Стрелба с пневматична пушка” и първо място спечели Северин Моллов. Второто място в най-тежкия раздел – “Разпознаване на клонки, семена, вредители, повреди и стъпки на дивеч” е за Иван Драгов. Северин Моллов спечели трето място в крайното класиране след първи етап на състезанието. Момчетата ПЛГТ-Банско показаха изключителна сръчност и в разглобяването на бензиномоторен трион – Северин Моллов за 28 секунди, Иван Драгов за 38 сек и Ибрахим Дренчев за 44 сек.

Отличните резултати от тазгодишния горски многобой вече възбудиха апетита за призове и участниците от Банско обещаха през 2022 г. в Тетевен да покажат отново, че са най-добри.