Удар! Над 16 кг марихуана иззе полицията от бивш пилчарник край Големо село

Над 16 кг марихуана откриха и иззеха служители на Районно управление-Бобов дол. Операцията за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици е проведена на територията, обслужвана от управлението, а наркотикът е открит в частен имот в село Големо село , известен като бившия пилчарник. Имотът е с множество сгради, собственост е на 59-годишен дупничанин и е в землището на сeло Големо село. Той е известен на полицията с противозаконни деяния, осъждан е.

При осъществените процесуално-следствени действия служителите открили в различни сгради и помещения зелена суха листна маса, сухи стебла с листа и съцветия по тях, общото количество на наркотичното вещество е 16.476 кг. Видът му/марихуана/ е установен с полеви наркотест.

В имота е имало помещения, обособени като оранжерия. Облицовани с фолио и съоръжени с пособия за производство на наркотично вещество – множество кварцови лампи, термометри, терморегулатори, филтри, складово помещение с резервни части за съоръженията. С постановление на Окръжна прокуратура – Кюстендил в качеството на обвиняем е привлечен Е.К. (на 59 години) от град Дупница. Задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо него. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура.