„Ураган” и „Беласица-08” завършиха 1:1 в Михнево

  • Капитанът на домакините Александър Тилев напуска отбора заради работа в Италия

 

Само два гола видяха зрителите на стадиона в Михнево в мач от областната група „Струма-2” между местния „Ураган” и „Беласица-08”. Първата част на срещата беше доста динамична и изпъстрена с опасности и пред двете врати. 17-годишният вратар на гостите Георги Сельов разколеба голмайстора на домакините Александър Тилев в опитите му да открие резултата. Веднъж и напречната греда помогна на гостите след страхотна атака на на Александър Тилев. В 33-тата минута нападателят Димитър Масларов, който преди време игра и в отбора на „Беласица”, по майсторски начин бе изведен пред наказателното поле на гостите. Той се озова сам срещу вратаря Георги Сельов и го „нокаутира” за 1:0. При ответна атака след центриране от фаул настъпи меле пред вратата на домакините след центриране на Георги Пройков и се стигна до изравнително попадение – 1:1.


Втората част на срещата се игра повече в половината на тима от село Беласица. Димитър Масларов, Васил Стоев, Светослав Митов обстрелваха директно вратата на гостите, но младият страж Георги Сельов отрази всички насочени топки. В последната минута на срещата при центриране в наказателното поле на „Беласица-08” Георги Сельов изби кълбото, то попадна у Христо Касареев, който го насочи към празната врата, но бе избито от голлинията на защитник на гостите.
След мача капитанът на „Ураган” Александър Тилев сподели, че е възхитен от поведението на футболистите на гостуващия тим. По думите му срещата като цяло е преминала много коректно, в приятелски дух, като за всичко това не е малък и приносът на съдийската тройка от Благоевград.

Това всъщност бе и последният мач за това първенство за капитана на „Ураган” (Михнево) Александър Тилев. Той е и голмайстор на тима, но отпътува на работа в Италия.