Хепиенд! Намериха се стопаните на изгубената немска овчарка край Рилския манастир

С щастлива развръзка завърши историята на куче, загубило се в Рила планина. Преди повече от седмица в района на Кирилова поляна край Рилския манастир сякаш от нищото се появява немска овчарка. Животното е младо, добре възпитано и изключително социално. Приютява се край бунгалата на чичо Киро, както са известни в района. И като на филм – чака своите хора, без да обръща внимание на ставащото наоколо.

Трогнати от съдбата на кучето, планинари и туристи разпространяват снимки в социалните мрежи, търсейки отчаяно стопаните. Десетки публикации и апели към неизвестното семейство, природозащитни организации и потенциални осиновители летят във фейсбук. Най-сетне идва добрата новина.

„Успяхме да намерим хората й! Два месеца и половина е търсена, но вече е при своите! Казва се Сара. Вероятно е най-щастливото куче в Югозападна България в момента! Благодаря на всички замесени, прекрасни сте“, написа Наси Ставрева в групата „Аз обичам моето куче“ във фейсбук.

По думите на почиващи в района на Кирилова поляна през цялото време, докато е бедствало, кучето не е проявило агресия. Въпреки че някои от хората са направили опит да го приберат, то е предпочело да остане край пътя, за да чака семейството си.