Царско село” и „Беласица” не си вкараха гол в Бояна

Третия си контролен мач от зимната подготовка футболистите от мъжкия отбор на „Беласица” гостуваха на колегите си от елитния „Царско село”. Заради ниските температури – минус 7 – мачът се игра на терена с изкуствено покритие на Национална спортна база „Бояна” със съгласието на ръководствата на двата тима. През първата част на срещата футболистите на „Беласица”, които стояха по-добре на терена, на три пъти имаха шанс да открият резултата, но ударите на Валентин Костов, Йордан Тодоров и Иван Вълчанов бяха неточни отблизо срещу вратаря на „Царско село”. Хари Денков от отбора на домакините с далечен удар уцели напречната греда зад петричкия вратар Кирил Георгиев, което беше единственият точен удар към вратата на „Беласица”.  Главният съдия Йото Гарабедов отмени попадение на Йордан Тодоров, след като видя вдигнат флаг за засада на страничния съдия.
През второто полувреме наставникът на „Беласица” Николай Николов пусна поетапно нови осем футболисти от резервната скамейка. Темпото на игра продължи да се поддържа, но отново се появиха неточностите в завършващия удар, като сега неточни бяха Патрик Попов, Атанас Чепилов и Йордан Тодоров. Това бе причината и този мач да не завърши с отбелязване на гол във вратата на противника „Царско село” и „Беласица” да се поздрави заслужено с победа.
След последния съдийски сигнал мнение за мача дадоха:
Владимир Вутов – старши треньор на „Царско село”: „В този мач дадохме шанс на пет млади момчета на 17-годишна възраст от ДЮШ на клуба. Изключително съм доволен от 20-годишния универсален нападател Андрей Йорданов. От опитните по едно полувреме изиграха Мартин Кавдански и Пламен Крумов. Резултатите в контролните мачове не са най-важното нещо. Исках да изпробвам новопривлечените футболисти кой в каква форма и какво моментно състояние се намира. Предстоят ни нови контролни срещи. Най-важното нещо е на 20 февруари да стартираме пролетния дял на първенството от Ефбет лига с победа срещу „Берое” (Стара Загора).”

Николай Николов – старши треньор на „Беласица”: „Стана добър мач. Съжалявам, че не победихме, защото и в двете полувремена проиграхме по три чисти голови положения. Предстои ни доста сериозна работа в много насоки. Трябва да се работи много върху завършващия удар на нашите футболисти. Надявам се до старта на пролетния дял да изчистим пропуските и „Беласица” да заиграе така, както аз желая.”
Главният съдия Йото Гарабедов изрази задоволството си от коректната игра на футболистите на двата отбора въпреки изключително студеното време.
Следващият мач на отбора на „Беласица” ще бъде в събота срещу „Миньор” (Перник).
”Беласица”: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Вальо Костов, Атанас Чепилов, Любомир  Христов, Иван Марчев, Йордан Тодоров, Аспарух Смилков, Иван Вълчанов, Марти Таушанов /Стоян Стоянов, Аспарух Шамкалов, Божидар Янков, Живко Димитров, Димитър Иванов, Панталей Цеков, Димитър Радовски, Патрик Попов/.

Ташко СУЛЬОТОВ