Центърът за хора с увреждания отвори коледен базар в Дупница

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания отвори коледен базар в Дупница. На щанда, разположен пред общината, се предлагат елхови украшения и сувенири, изработени от посещаващите социалното заведение и  неговия екип. Разпродажбата е от 10,30 до 14, 30 часа всеки работен ден до 23 декември. Събраните средства ще бъдат разходвани за обогатяване на оборудването на сензорната зала, открита в края на септември.

Припомняме, че центърът предоставя комплекс от социални услуги в общността, които създават условия за цялостно обслужване на лицата с увреждания през деня, свързани с предоставянето на храна, задоволяване на техните ежедневни, здравни, образователни и рехабилитационни потребности, организация на свободното време и личните контакти. В социалното заведение, намиращо се в старата поликлиника, се прилагат и двигателна рехабилитация, медицинско наблюдение и контрол, арттерапия, социално консултиране и психологични консултации.

Центърът е посещаван от 23 души над 18 години с различни увреждания. Персоналът е от 8 човека – социален работник, психолог, рехабилитатор, арт терапевт, медицинска сестра, двама санитари и директор.