Удариха първа копка на нова детска площадка за 20 000 лв. в самоковското село Долни окол

 

Новият кмет Николай Стойнов: Работим по възстановяването на разрушения ресторант, имаме договорка за отдаването му под наем

 

Първа копка на нова детска площадка беше ударена днес самоковското село Долни окол. Общата стойност на проекта е 20 000 лв., а срокът на изпълнение е до 19 август 2017 г. На церемонията присъстваха новият кмет на селото Николай Стойнов, председателят на „Комитета за възраждане на Долни окол“ Стоян Селадинов, представители на фирмите-изпълнители на проекта, проектанти, жители на селото и др.

Кметът на селото, Николай Стойнов, сподели със задоволство пред в. “Вяра“, че това е първата инициатива за мандата му. Той бе назначен от кмета на Самоков Владимир Георгиев преди около седмица на мястото на досегашния кмет-ветеран Данчо Йорданов.

„Детската площадка ще представлява катерушки, фитнес уреди, пързалка за малки и големи. Жителите на селото са 96, но през летните месеци и почивните дни има много виладжии, много деца. Децата трябва да имат приятна ваканция на село. До празника на селото, 19 август, трябва да е завършена площадката. Предстоят доста проекти да се осъществят. В момента работим по европрограми. Започваме възстановяването на ресторанта, който е почти разрушен. Днес говорих с шефа на РПК за отдаването му под наем, имаме договорка. Така ще открием поне две работни места. В селото има едно малко магазинче, което не е достатъчно“ – сподели за в.“Вяра“ новият кмет на Долни окол. Той добави в отговор на наш въпрос, че за поста е имало още двама кандидати, но одобрен е бил той.