3000 души пяха със сръбската звезда Весна Змианац на есенния панаир в Гоце Делчев, скараджии: Ударихме рекорда, съброяните изядоха 2000 кебабчета

Сръбската звезда Весна Змиянац буквално взриви Гоце Делчев и региона. Близо 2-часовият концерт, който изнесе Весна на сцената на традиционния есенен панаир в Гоце Делчев, бе посетен от около 3000 ревностни фенове на голямата изпълнителка и любители на сръбската музика.

Публиката пя заедно с Весна хитовете й. Весна Змиянац буквално разтопи събраните пред сцената няколко поколения фенове от Гоцеделчевския край, някои от които признаха, че я виждат на живо за първи път.

За концерта на голямата сръбска изпълнителка снощи всички улици, граничещи с бившето военно поделение в града, в диаметър на около километър бяха задръстени от паркираните автомобили, пристигнали за концерта от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча, Банско, Разлог, Белица, Якоруда и др. Около 3000 души според експертите, които изчисляваха посетителите на кв. метър, бяха само правостоящите зрители, обсадили от всички страни сцената. Отрано пък стотици посетители на панаира в Гоце Делчев заеха най-стратегическите места и в полевите ресторанти, където заради изявата на сръбската хитова изпълнителка се бяха подготвили подобаващо.

За поредна вечер скарите на гоцеделчевския панаир отчетоха високи обороти. “Откакто е започнал панаирът, не сме паднали от 1000 опечени на скарата ни кебапчета и кюфтета, но тази вечер достигнахме рекорда от 2000, отделно, че заедно със скарата хората си поръчаха и печени пилета“, споделяха сервитьори и скараджии.

Организаторите на традиционния есенен панаир – община Гоце Делчев, който се провежда от десетки години през м. септември, и тази година се погрижиха за доброто настроение на всички посетители всяка вечер свои концерти да изнасят известни местни изпълнители, както и гост-изпълнители от страната и чужбина. Осигуреният ред по време на едноседмичното събитие също бе на ниво и не бяха допуснати драстични инциденти.