Слух за подхвърлено бебе подлуди Перник! Баща оставил 8-месечното си момиченце на бившата съпруга, тя го предала на грижите на колежка в училището

Ирена Соколова

 

  • Със случая е била запозната и губернаторката Ирена Соколова
  • Родителите на пеленачето се издирват, за него се полагат медицински грижи

Слух за изоставено бебе разбуни Перник. За по-малко от три часа обаче пернишките криминалисти успяха да изяснят случая и да избистрят ситуацията, която се оказа доста по-различна от първоначалната версия, според която жена зарязала при учителка мъничето и изчезнала.

Около 12 часа в Областната дирекция на полицията е бил подаден сигнал, че в пернишко училище се намира изоставено бебе. Уведомен бил и Центърът за спешна и неотложна медицинска помощ, откъдето детето било поето и настанено за преглед в болница. В хода на предприетите незабавни действия криминалистите изяснили картината. Преди няколко дни бащата на 8-месечно момиченце го оставил на грижите на бившата си съпруга. Жената работела в пернишко училище и тогава имала часове. Нямала на кого да остави пеленачето, затова го взела със себе си в училище и го оставила на друга нейна колежка, докато проведе часовете си. Тази информация стигнала до директора на школото от трета преподавателка и така били уведомени органите на реда. Преди дни учителката, при която било оставено бебето, е посетила социалните служби в града, като твърдяла, че трудно се оправя с него.

Установени са родителите на момиченцето и в момента се издирват. То е в добро общо състояние. Полагат се необходимите медицински грижи за него.

Уведомени са Отделът за закрила на детето в Перник и  прокуратурата.

Работата по неприятния инцидент, притеснил жителите на областния град, продължава.

Със случая е била запозната и Ирена Соколова, областен управител на Перник, която също го е приела присърце. Тя също е била притеснена от изтеклата първоначална информация, според която бебето е било зарязано като ненужна вещ.