Новото Renault Captur става хибрид

Копанията Renault ще представи новото поколение на компактния кросоувър Captur на автосалона във Франкфурт през септември догодина. Първоначално моделът ще се предлага с двигатели с вътрешно горене, но през 2020 г. ще излезе и версия с хибриден агрегат, който ще се зарежда от електропреносната мрежа.

Според информациите, Renault ще оборудва следващия Captur с 1,6-литров бензинов двигател с 4 цилиндъра, който ще работи в комбинация с електромотор и литиево-йонна батерии с капацитет 9,8 кВт/ч. Само на ток кросоувърът ще изминава около 50 км.

Самият агрегат е разработка на Nissan, който заедно с Renault е част от един и същи концерн. Той ще бъде използван и за други модели на алианса, в това число и за хибриди на Mitsubishi. Хибридната система ще се появи при третото поколение на кросоувъра Nissan Qashqai и при втората генерация на Renault Kadjar.

Новият Captur, моделна година 2020, ще получи и 1,3-литровия бензинов двигател, разработен от Renault-Nissan съвместно с концерна Daimler, а също така и нова версия на сегашния 1,5-литров дизел. Тя ще бъде доработена, за да отговаря на новите екологични стандарти.

Освен това, кросоувърът ще има обновен дизайн на екстериора, а салонът ще използва елементи от последните модели на Renault, в това число нова информационно-развлекателна система и система за полуавтономно придвижване ProPilot, която ще е достъпна за най-високите нива на оборудване.

 

 

 

 

 

 

Home