Jeep възражда името Gladiator за свой пикап

Новият пикап на марката Jeep, който ще бъде изгравен на базата на всъдехода Wrangler, ще се казва Gladiator, съобщава едит от форумите на феновете на американския проиводител в интернет.

За последно Jeep използваше названието Gladiator за свой прототип от 2005 г. Очакваше се новият пикап да се казва Scrambler в чест на едноименния модел, който се произвеждаше до 1986 г. В крайна сметка ръководството на Jeep реши да се върне към историята и да кръсти автомобила Gladiator. Така се казвалаха пълноразмерните пикапи на платформата на Wagoneer. Моделът се произвежда от 1962 до 1968 r., като е в основата на първия камион за армията на САШ, създаден след Втората световна война.

През 2005 г. на автосалона в Детройт компанията Jeep представи концептуалния пикап Gladiator, който имаше движеща се товарна платфома и свалящ се покрив от брезент. Всъдеходът получи два реда седалки, 6-степенна механична скоростна кутия и 2,8-литров дизел с мощност 165 к.с.

Последният пикап в гамата на марката е моделът Comanche, който се произвежда до 1992 г. Всъдеходът се предлагаше със задно предаване или със задвижване на четирите колела, както и с да варианта на дължина на товарния отсек. В основата на Comanche е платформата Cherokee с пружинно окачване отпред и ресори отзад.

 

 

 

 

 

Източник: topgear.bg