Toyota Corolla става хот-хеч

Компанията Toyota ще пусне на пазара „гореща” модификация на хечбека Corolla, върху която работят инженерите на спортното подразделение на марката – Gazoo Racing. Представител на производителя призна, че автомобилът ще се появи пред публика почти веднага след премиерата на новата Toyota Supra.

Японците от доста време наблюдават отстрани успехите, които записват модели като Volkswagen Golf GTI, Honda Civic Type R, Renault Megane RS, Hyundai i30N и други представители на сегмента на „хот-хечовете”. Според информация на изданието Carsales, в крайна сметка в компанията са решили, че е време да направят подобен автомобил, който ще получи добавка GR към името си.

Проектът по създаването на хот-хеч на базата на Corolla се ръководи от Тецуя Тада, който отговаря за GT86 и за новата Supra. Именно той е признал, че новият модел може да дебютира веднага след Supra, чиято премиера е насрочена за автосалона в Детройт през януари.

Други подробности за автомобила не се съобщават, като не е ясно и какъв двигател ще получи той. В Toyota разчитат на мотори на BMW за новата Supra, тъй като не разполагат с подходящи агрегати за подобни модели. Очаква се бъдещата Corolla GR освен по-мощен двигател да получи модернизирано окачване, преработена кормилна система, подобрена аеродинамика и доста висока цена.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg