Focus ST като комби

Новият Ford Focus ST се предлага не само като хечбек, но и като Turnier. AUTO BILD ще ви даде информацията за мощното комби от Кьолн!

Новият Focus ST е типичен спортен автомобил със своите 280 к.с. Освен класическия хечбек с пет врати, Ford предлага Focus ST и във версия комби („Turnier“).

По отношение на външния вид, броните отпред и отзад са с типичните големи вентилационни отвори. Обозначителен знак: ST-емблема на радиаторната решетка и на задницата, както и двойна ауспухова тръба. Серийно Focus ST Turnier е оборудван с 18-цолови джанти, като опционално се предлагат и 19-цолови.

Във вътрешното пространство спортните седалки Recaro осигуряват перфектна странична опора. Воланът е скосен, навсякъде има сиви декоративни елементи и алуминиев лост на трансмисията. При избор на централния монитор могат да се изобразяват налягането на пълнене, налягането на моторното масло и температурата на маслото. В багажника на Focus ST ще се поберат 490 литра (1516 литра при сгънати задни седалки).

Предлагат се две моторизации: 2,3-литров бензинов 4-цилиндроя агрегат с 280 к.с. и 420 Нм, както и 2-литров дизелов 4-цилиндров със 190 к.с. и 400 Нм. Серийно и двата варианта са оборудвани с 6-степенна механична скоростна кутия. Опционално от края на 2019 г. ще се предлага и 7-степенна автоматична трансмисия. Задвижващата предна ос е оборудвана с електронен блокаж на диференциала за сцепление и спортна управляемост. Спирачната система е с 330 милиметрови дискове отпред и 302 милиметрови отзад. Опционално Ford предлага пакет Performance с електронно регулиране на амортисьорите.

С бензиновия мотор под капака си Focus ST Turnier ускорява за 5,8 секунди от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост е 250 км/ч. Дизеловият вариант е малко по-бавен: 7,7 секунди за стандартния спринт и 220 км/ч максимално темпо.

 

Източник: autobild.bg