Още две деца от 4-ти клас на СУ „Св. Климент Охридски“ с Ковид-19

Учителката им вече е с отрицателна проба

Още две деца от 4-ти клас на СУ „Св. Климент Охридски“ в Дупница са с Ковид-19. Няма други заболели учители. Както писахме, миналата седмица един преподавател и 2 деца от 4-ти клас бяха с положителна проба. Това наложи поставяне под карантина на класа. Децата, дали положителни проби по-късно, са от карантинирания клас. Добрата новина е, че заболялата учителка, която е била в болница, вече не е вирусоносител. „Чухме се с учителката и разбрах, че последният тест, който й е бил направен, вече е отрицателен”, каза директорът Гергана Лазова. От учебното заведение подчертаха, че учебните занятия за останалите ученици продължават при спазване на всички изисквания в условията на пандемията. „Осигурили сме всичко необходимо, спазваме противоепидемичните мерки и няма основание за напрежение и страх от родителите и децата”, посочиха от ръководството на училището. Припомняме, че след установяването на първите случаи в СУ „Св. Климент Охридски“ започнаха да правят четирикратна дезинфекция.

Само един е новият случай с COVID-19 в област Кюстендил за изминалите 24 часа, съобщиха от Областния кризисен щаб. Положителна проба е дало лице от община Кюстендил.

Стана ясно още, че в Ковид-отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил има един настанен пациент, като състоянието му е сравнително стабилно.

Петима продължават да са настанените пациенти в Ковид-отделението на Общинската болница в град Дупница. Състоянието им също е сравнително стабилно.

Юлияна КОЛЧАКОВА