AvtoVAZ подготвя производството на Lada Niva

Серийното производство на Lada Niva Travel се прехвърля във Волжския автомобилен завод

AvtoVAZ активно се подготвя за старта на серийното производство на всъдехода Lada Niva Travel, чието сглобяване се прехвърля в основното предприятие. Това съобщава Autograd news.

Според източника няколко екземпляра на модела слизат от поточната линия всяка седмица, за да се изработи цялата технологична верига на производството. Серийното производство на автомобилите трябва да започне през втората половина на август.

В края на април Волжският автомобилен завод обяви прехвърлянето на производството на актуализирания високопроходим автомобил Lada Niva Travel към основния си обект от предприятието LADA West Togliatti. Самият завод, който по-рано беше известен като GM-AvtoVAZ, ще бъде затворен.

Актуализираният всъдеход Lada Niva, който получи името Travel след модернизацията, придоби значително променена предна част на каросерията в стила на кросоувъра Toyota RAV4 и леко модифициран интериор.

В същото време техническото изпълнение на модела не е претърпяло промени. Lada Niva Travel се предлага с предишния 1,7-литров агрегат с 80 к.с., съчетан с петстепенна механична скоростна кутия, постоянно задвижване на всички колела с двустепенна  трансферна кутия и заключващ централен диференциал. Всъдеходът, който има пътен просвет от 220 мм, е в състояние да преодолява бродове с дълбочина 0,5 метра./ams.bg