БФМ награди самоковския ас Янко Ташев със сребърно отличие на стилно парти в столицата

На снимката: Щастливият Ташев (вляво) е сграбчил приза в ръцете си след церемонията по награждаването.

 

Самоковският ас в мотоциклетните спортове Янко Ташев бе една от звездите на церемонията по връчването на националните награди на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) за отминаващата 2017 година.

Ташев грабна сребърно отличие в клас Open по СуперМото, въпреки че пропусна първия старт за сезона заради претърпяна операция на крака. Впоследствие обаче талантливият спортист се представи на висота и стигна до вицешампионската титла в крайното класиране.

Призът е наистина голямо признание за младока, тъй като той дълги години бе състезател по мотокрос, а преди два сезона се преквалифицира за участия в състезания на писта.

Янко получи наградата си лично от председателя на „Гран при България” и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков.

Община Самоков пък заслужи награда за изключителния си принос за развитието на мотоциклетния спорт.

На церемонията в столицата бе честван и един специален юбилей, свързан с рилския град. Председателят на Международната федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб отбеляза 30-годишнина от първото си посещение в България – за участие в надпревара на легендарния мотополигон „Ридо” край Самоков. Сега, три десетилетия по-късно, Сръб е приятел на българския мотоциклетен спорт и радетел за неговото развитие.