Джамбазки: Ако сега има избори, Марешки няма да влезе в парламента; гастарбайтерите са нагли, груби и арогантни, след тях остава свинщина

Ангел Джамбазки

 

„Ако сега има избори, Веселин Марешки няма да е част от следващото Народно събрание. Според мен в момента той се опитва на някаква теория на риска да привлича внимание върху себе си”. Това коментира вчера заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Джамбазки коментира третото правителство на ГЕРБ, начело с Бойко Борисов.

„Това правителство ще издържи“, заяви евродепутатът.

За българското председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г. той каза: „Ние ще издържим и сега имаме възможност, за пръв път от 10 години членство в Европейския съюз, да приютим агенции на Брюксел“.

За обвиненията на Кати Пири в корупция срещу българските граничари

През седмицата холандският евродепутат Кати Пири съобщи, че над 200 души са й писали, за да се оплачат от корупция на границата между Турция и България.

„Една от схемите е да се поставят 5 евро в паспортите, за да преминеш по-бързо границата. Освен това получихме оплаквания за големи глоби, ако автомобилите не бъдат дезинфекцирани или ако радарите засекат превишена скорост. Граничарите казвали, че глобата е 300 евро и тогава започвали да се пазарят. Ако платиш 50 евро кеш, можеш да продължиш безпроблемно, но няма да получиш документ за какво те глобяват”, заяви пред Нова тв Кати Пири. Думите й разгневиха евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Наказателната отговорност винаги е лична. Ако има митничар или граничар, който е изнудвал някого, това трябва да бъде доказано и този човек трябва да бъде осъден и наказан”, коментира в студиото на „Събуди се” по Нова тв Джамбазки.

„Да кажеш, че българските граничари нарочно правят опашки по границата с Турция, показва две неща – непознаване на географията на континента и политическата ситуация и прехвърляне на вътрешнохоландските проблеми на българска територия”, смята Джамбазки.

По време на референдума в Турция допитване имаше и в Холандия, както припомни той. Тогава имаше сблъсъци в Холандия с турските граждани. „Кучета ги хапаха, бая ги биха“, коментира евродепутатът.

Ако сега ние кажем, че Холандия нарушава правото им на свободно сдружаване, холандците как ще реагират, попита Джамбазки. Пири твърди, че ние нарушаваме правото на свободно движение на гастарбайтери.

„Тези гастарбайтери са нагли, груби и арогантни“, обвини ги Джамбазки. „Минете през бензиностанциите, през които те спят“, призова той и допълни, „след тях остава Кербала, свинщина“.