Great Wall пуска марка Tank за офроуд автомобили

Представянето на петата марка на GWM ще се състои на 19 април на изложението в Шанхай

Изпълнителният директор на Great Wall Motor (GWM) Уей Джианджун, изказвайки се на корпоративната иновационна конференция, обяви, че Tank ще се превърне в самостоятелна офроуд марка. Представянето на петата марка на GWM (Wey, Haval, Ora, GWM Pickup вече са на разположение) ще се състои на 19 април на автомобилното изложение в Шанхай. Сега Tankс се счита не толкова високопроходим автомобилът Wey Tank 300, колкото платформата Tank Wey.

Китайските медии пишат, че Tank 300 е “твърде силен” за марката Wey и това “доведе до неговото отслабване”. От януари всъдеходът се продава само в Китай на цени от 175 800 до 213 800 юана (22 720 – 27 520 евро). През януари-февруари той намери 9318 собственици, което е повече от 40% от общите продажби на марката.

Логото на Tank вече е готово: буквата „T“ напомня на китайците за чука, каската „Iron Man“ и статуите на Moаи на Великденския остров. Tank 300 е с нов символ на радиаторната решетка. Имайте предвид, че името Tank вече се използва от американския Rezvani Motors.

Най-вероятно в Шанхай ще бъде представен концепт или нов модел на платформата Tank Wey или и двете. Очаква се скоро съществуващият Tank 300 да бъде допълнен от Tank 600, Tank 900 и доработения Haval H9. Междувременно марката Wey, лишена от Tank, ще започне странен живот с флагмана Mocha. Всички марки на GWM ще имат хибриди и автопилот от трето ниво с лидар./ams.bg