Hyundai представя Elantra като спортен N Line-модел

Hyundai ще пусне в Щатите седана Elantra и като разполагащ с 204 к.с. вариант N Line. Клиентите могат да избират между ръчни скорости и 7-степенна автоматична DKG трансмисия.

От март 2020 в САЩ се предлага новото поколение на седана Elantra. Сега от Hyundai представиха и наточената версия N Line на модела. при спортното оборудване отвън и отвътре липсва всякакъв хром, като вместо това елементи като голямата радиаторна решетка, страничните огледала, рамките на прозорците и другите акценти са издържани в черен цвят.

Опционални Performance-части за повече динамика

Голямата решетка и уголемените вентилационни отвори подобрява охлаждането и карат Elantra да изглежда значително по-агресивна от обикновената версия. В задницата впечатление прави най-вече  ръбестата задна броня с дифузьор и двойните крайни ауспухови тръби от дясната страна. Капакът на багажника е оборудван със спойлер, а лога N указват пърформънс-модела. Спортните 18-цолови джанти придават завършек на картината. Във вътрешното пространство спортен волан и спортни седалки придават необходимия чар. За повече стабилност в пътното поведение инженерите са преработили окачването, а при спирането помагат по-големи предни спирачни дискове. Ако все пак желаете още повече динамика, то можете да поръчате допълнителни Performance-части.

Ще има и Sonata N Line

По отношение на двигателя Elantra N-Line залага на новия 1,6-литров двигател от Elantra GT. 4-цилиндровият турбомотор е с 204 к.с. и 264 Нм максимален въртящ момент, а трансмисията е 6-степенна механична. Опционално се предлага и 7-степенна автоматична предавателна кутия с два съединителя и лостчета за превключване на волана. Както и при останалите модели на Elantra, версията N-Line ще се предлага само в Щатите. Именно там скоро ще се появи и вариант N Line на по-големия брат на Elantra – Sonata. Според Hyundai за задвижването му ще отговаря 4-цилиндров турбодвигател с работен обем от 2,5 литра./autobild.bg