Jeep Compass 2021, по-електрически от всякога

Моделът, лансиран в Европа през 2017 г., се радва на безспорен търговски успех Compass е особено важен за алианса Stellantis, тъй като този модел, лансиран в Европа през 2017 г., се радва на безспорен търговски успех. Всъщност той е продаден в 200 000 единици и представлява повече от 40% от продажбите на Jeep. Достатъчно е да се каже, че няма място за грешки, що се отнася до разработването на този модел няколко месеца след сливането на групите PSA и FCA (Fiat Chrysler Automobiles).

Нов отвън и отвътре

Следователно Compass има право на сериозен рестайлинг, който се отнася до интериорния и екстериорния дизайн, както и до двигателите и бордовите технологии. Фасадата е по-богата с изтънени светлини, чийто светлинен подпис се утвърждава.

Промените са по-значими отвътре с чисто ново табло във въздуха с тези два големи 10-инчови екрана. Първият, който замества аналоговата апаратура, а вторият, тактилен, който заема гордо място в центъра на таблото, за да покаже новата мултимедийна система Uconnect 5, която включва навигация, проектирана от TomTom, и двойна съвместимост с Apple CarPlay и Google Android Auto. Jeep Compass ще може да получи помощ при шофиране, отваряйки вратите на автономно шофиране от ниво 2. По този начин намираме новата система за подпомагане на магистралата, съчетаваща адаптивен круиз контрол и поддържане на лентата. Централната конзола е преработена, за да предложи повече практичност и по-голямо пространство за съхранение.

Две приставни хибридни версии

От страна на двигателите има класически бензинови и дизелови групи, но също така и две plug-in хибридни версии. Те са базирани на 1,3-литров бензинов двигател и шестстепенна автоматична скоростна кутия. Този двигател с вътрешно горене е свързан с електрически мотор, поставен на задния мост, развиващ мощност от 60 к.с., който следователно ще бъде добавен към тази на бензиновия двигател от 130 или 180 к.с., т.е. кумулативна мощност от 190 или 240 к.с. Батерията с капацитет от 11,4 кВтч може да се презарежда по време на шофиране или в домашен контакт или дори на кутия за стена. Compass ще може да се движи изцяло на електричество между 47 и 49 км (WLTP цикъл)./ ams.bg