Кметът Церовска и зам.-министър Михайлова раздадоха награди на най-добрите математици в Перник

 

396 млади математици показаха, че математиката не е скучна в петото състезание в памет на Михаил Сотиров, което се организира в Перник.

Най-добрите бяха удостоени с грамоти и медали за показаните резултати. Призовете бяха връчени на специална церемония в Центъра за подкрепа за личностно развитие – ОДК, от кмета на община Перник Вяра Церовска, зам.-министъра на образованието Таня Михайлова и началника на РУО Ваня Коконова.

“Перник наистина може да се гордее със своята школа, школата на добрите, умните, талантливите, на математиците, които направиха града известен не само в България. Високите постижения говорят за прекрасните преподаватели, които подготвиха тези умни деца и тепърва ще ни прославят на различни олимпиади”, с тези думи поздрави кметът Вяра Церовска всички участници в престижното състезание.

На тържеството присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, директорът на ОУ “Св. Иван Рилски” Бойко Свиленов, който стои в основата на организацията, и съпругата на прочутия математик Михаил Сотиров – Гюрга, неговата дъщеря и внук.

“Това състезание показва добрите традиции, които в Перник винаги е имало в развитието на математиката. Математиката е науката, която дава начина на мислене и провокира развитието на логическата мисъл, така че благодаря, скъпи ученици, за това, че проявявате интерес и ви пожелавам да не се отказвате, защото няма нерешими задачи”, сподели с вълнение Таня Михайлова.