Кметът Церовска: Въведохме нова електронна система в пернишките детски градини, ще контролира и събирането на месечните такси

Срещата на кмета на Перник Вяра Церовска и зам.-кмета Севделина Ковачева с директори на детски градини от общината

 

 

Нова електронна система е въведена от тази учебна година в детските градини на територията на община Перник. Тя ще предоставя единна база данни за децата в детските заведения. Това стана ясно на среща с кмета на община Перник Вяра Церовска и нейния заместник Севделина Ковачева с директорите на детски заведение. Системата позволява изваждане на регламентирани справки в реално време и ще помогне за оптимизиране на разходите чрез контрол върху присъствието на децата и учителите. Същевременно ще контролира начисляването и събираемостта на месечните такси.

Директорите на детските заведения бяха лично поздравени от кмета Вяра Церовска за нови творчески сили, търпение и вдъхновение.  „Аз и моят екип сме винаги готови да съдействаме и да помагаме, когато е необходимо. Винаги сме отворени за вашите въпроси, за да не се изкривява информацията. Всеки е свободен да изрази своето мнение“, сподели кметът и каза, че очаква както винаги хубави тържества, на които се вижда колко са обгрижвани и щастливи децата.

„Предстои и въвеждането на публичен уебмодул, насочен към родителите на децата. Чрез него те ще могат да получават информация за развитието на малчуганите и начислените такси по електронен път. Посредством уебмодула родителите ще имат възможност да следят още дневната програма и менюто за деня“, посочи Ковачева.