Кюстендилките Цветозара Миленкова и Нилана Колевска втори в България в отборната надпревара на Държавното първенство

Цветозара Миленкова /вдясно/ и Нилана Колевска с треньорите Весела Петрова и Валя Машова /вляво /

Двете състезателки на “Велбъжд” се наредиха сред най- добрите 4 гимнастички при деца до 10 години

Цвети и Нилана са втори в България

 

Истински фурор на килима сътвориха две малки грации от кюстендилската школа по художествена гимнастика, на Държавното първенство за деца до 10 години, в зала “Арена Армеец”, в най- силната- “А” категория. Отборът на “Велбъжд”, в състав- Цветозара Миленкова и Нилана Колевска се нареди на второ място в отборната надпревара, като отстъпи само на “Чар” Варна.

Цветозара Миленкова се окичи със сребърен медал и в многобоя, от индивидуалната надпревара, като отстъпи само на натурализираната българка от Русия Елвира Краснобаева от “Чар”, а Нилана Колевска се класира 4- та в многобоя.

Цвети завоюва още две медала на финалите на отделните уреди, като се класира втора на съчетанията без уред и е 3- та на финала на въже. Нилана също игра на финала на въже и се нареди на 7- мо място.

“Много сме удовлетворени от резултата. Мечтаехме си за място в тройката. През последните години влизахме в топ 8, но 2- ри в България е много добър резултат. Получихме и много поздравления от специалистите в залата”, сподели щастливия президентът на клуба по художествена гимнастика Валя Машова.

Краси Ценкова