За първи път в Долна баня! Общината и  кметът Владимир Джамбазов правят арт и джаз фестивал  в новото село Свети Спас

Община Долна баня, начело с кмета Владимир Джамбазов, организира за първи път в началото на предстоящия есенен сезон Арт и джаз фестивал на открита сцена в новото село Свети Спас в подножието на Рила планина. Целта на културното събитие е да привлече повече гости в рилския курорт, а обичайно хубавото време през този период ще удължи малко и тазгодишния туристически сезон и ще допринесе за развитието за развитието на общината.

Като най-подходящо място за реализацията на първото издание на фестивала организаторите са избрали градината на хотелския комплекс “Природа”, където пространството позволява да се изгради специалната сцена, на която ще се представят участниците и има възможност за добро озвучаване и осветление, както и разполагането на пейки и столове за публиката.

За да е насочена към по-широка публика програма предвижда разнообразие и съвместяване на джаз и етно елементи. А за да има силно начало фестивалът още в началото си организаторите са поканили авторитетни изпълнители с международен престиж като братята Владигерови, Студентската фолк-джаз формация при Нов български университет с диригент доц.д-р Георги Петков, Вокалното трио “Евридика”, Младежки вокален ансамбъл “Спектрум”, Ева квартет, Военният Биг-Бенд от Стара Загора с диригент капитан Цветомир Василев и солист Цветомир Цанков-вокал, както и авторският проект на Любомир Денев джаз-квартет “Нощ в джаз клуба” със солист вокалистката Весела Морова.

В първото издание на фестивала ще участват и гостите от Англия “THE SWALE VALLEY STOMPERS”, а за участници и зрители културното събитие ще бъде съчетано с демонстрация на продукцията на местната винарска изба.

Първият Арт и джаз фест ще се проведе с любезното съдействие на спомоществувателите – фирмите “BULMET”, “ELBAT”, Потребителна кооперация “Напредък” и “Бялата вода”.

Любомир Кузев