Mercedes пенсионира един от най-стилните си модели

Слуховете за това, че Mercedes ще се откаже от един CLS бяха официално потвърдени от компанията, която сподели, че краят на стилния модел ще дойде през август. В изявление пред австралийското издание CarExpert, говорител на марката е потвърдил, че CLS ще остане на поточната линия само още няколко месеца, до края на август. Точно на 31-ви от нея ще слезе и последният CLS и ще освободи място за производството на новото поколение E-Klasse.

Бърза справка в сайта на Mercedes показва, че колата вече липсва от списъка с автомобили за поръчка и желаещите могат да разчитат само на автомобили на склад, ако има такива. Съвсем наскоро германците показаха новото поколение на E-Klasse и се очакваше да видим и по-стилната му версия в лицето на ново поколение CLS, но изглежда, че това няма да се случи.

Mercedes CLS се появи на пазара през 2004-та година, като стъпи на основата на E-Klasse, предлагайки по-атрактивна външност за сметка на по-малко вътрешно пространство. През 2011-та година се появи и второто поколение на модела, което предложи и по-практична Shooting Brake версия. През 2018-та година се появи и последното поколение, което изглежда ще се произвежда само още няколко месеца./ fakti.bg