С водосвет откриха дневния център за възрастни хора с увреждания в Дупница, кметът Чимев подари икона на управителката Красимира Токева

Отец Георги Паликарски отслужи водосвет, на събитието присъстваха кметът инж. Методи Чимев, заместниците му Крум Милев и Красимир Георгиев

 

Бившата учителка Цветанка Тунчева изненада инж. Чимев и заместника му Милев с домашни терлици

Всички помещения в центъра за 376 335 лв. са напълно нови и обзаведени, в него работят 12 души персонал

 

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, официално бе открит дневният център за възрастни хора с увреждания.

На събитието присъстваха кметът инж. Методи Чимев, заместниците му Крум Милев и Красимир Георгиев, председателят на ОбС Емил Гущеров, целият персонал на центъра, както и по-голямата част от потребителите. Инж. Чимев подари на управителката на центъра Красимира Токева икона на закрилника на Дупница св. Иван Рилски. Всички помещения за напълно нови и обзаведени, като за потребителите са осигурени и различни удобства за прекарване на времето си през деня.

Инж. Чимев подари на управителката на центъра Красимира Токева икона на закрилника на Дупница “Св. Иван Рилски”

376 335 лева е общата стойност на проекта, а финансирането е по Оперативна програма “Региони в растеж”. Всички услуги, които се предоставят, са напълно безплатни, а броят на персонала е 12 човека. “Нека свети Иван Рилски ви закриля. Реализацията на такива проекти придава много смисъл. Надявам се, че тук ще успеете да намерите уют, близък до семейния, да се чувствате по-добре и да бъдете по-щастливи”, обърна се към всички инж. Чимев.

Една от стаите за отдих

Бившата учителка Цветанка Тунчева изказа благодарност на общинското ръководство от името на хората, като някои от гостите не скриха сълзите си от прочувствените й думи. Възрастна жена пък дари инж.Чимев и Милев със собственоръчно изплетени терлици. “Толкова мога, но ви благодаря от сърце”, обърна се тя към двамата, които едва сдържаха сълзите си.

Кухненският бокс

Центърът е с няколко помещения – всекидневна, столова, кухня, стаи за отдих и други. Да обгрижват хората, към центъра са назначени социален работник, медицинска сестра, рехабилитатор, арттерапевт, трудотерапевт, психолог и санитари.