11 семейства от Рила празнуваха златни, рубинени, перлени и сребърни сватби, подписаха под погледа на зам.-кмета Чавков

Читалищните деятелки Мария Жлябинкова и Лилия Ортакчийска подариха червени рози на „булките”

11 семейства от гр. Рила честваха своите юбилейни сватби с много веселие и безброй спомени.

Сем. Христина и Атанас Пашови полагат подпис на Акт за 50-годишен съвместен живот в присъствието на зам.-кмета Лазар Чавков.
Сем. Лиляна и Михал Кабзималски полагат подпис на Акт за 50-годишен съвместен живот в присъствието на зам.-кмета Лазар Чавков.

Почетните “златни” юбиляри положиха подписи на Акт за 50-годишен съвместен живот в присъствието на зам.-кмета Лазар Чавков. Традиционното честване се организира от Читалище “Хр. Ботев 1898”. Сребърна сватба (25 години от сключването на брака си) празнувах
две семейства – Таня и Асен Булянски и Яна и Асен Нусторови.

Перлена сватба след 30 години съвместен живот имаха Надежда и Димитър Фъркови, Дафинка и Сокол Соколови и Генка и Иван Чачеви. Рубинена (40 години семейство) – Цвета и Любомир Булянски, Роза и Атанас Йовеви, Христина и Кирил Андонови, Мариела и Александър Чергарски. Златни бяха сватбите на Христина и Атанас Пашови, Лиляна и Михал Кабзималски. Празникът бе в местно заведение и по традиция донесе много настроение на рилчани, които вече няколко години се събират да честват заедно кръглите годишнини от създаването на семействата си.

Иван Гопин – внук на сем. Пашови
Мария Булянска – дъщеря на сем. Булянски, с поздрав

„Семейството е всичко в този свят”, коментираха организаторите. Читалищните деятелки Мария Жлябинкова и Лилия Ортакчийска подариха на „булките” по една червена роза. За всички имаше пенливо вино за наздравици и торта.

Детска вокална група “Рилски звънчета” на Емилия Начева

Поздрави поднесоха зам.-кметът Чавков и дъщерята на сем. Булянски – Мария. Иван Гопин – внук на сем. Пашови, пя и свири за юбилярите. Детска вокална група “Рилски звънчета” с ръководител Емилия Начева също поднесе поздрав с песни.