(видео) Наследникът на Huracan вече се движи по пътищата 

Lamborghini вече усилено подготвя наследника на Huracan и след като по-рано тази година видяхме хибридния наследник на Aventador, сега вече идва времето и на по-малкия суперкар в гамата на италианците. За съжаление на феновете, това вероятно ще се случи чак през 2025-та, но ето, че вече виждаме първите прототипи по обществените улици. Един от тях е показан в ново видео в YouTube, покрит с тежък камуфлаж и фалшиви светлини.

Миналата година главният изпълнителен директор на Lamborghini Рувен Мор заяви, че наследникът на Huracan ще има между 6 и 12 цилиндъра. В по-късен доклад обаче се твърди, че автомобилният производител ще се откаже от 5,2-литровия V10 двигател с естествено пълнене на настоящия автомобил и ще премине към V8 с два турбокомпресора, подобен на този в Urus. Видеото за съжаление не разкрива дали тестовият автомобил има 8 или 10 цилиндъра, но можем да различим „гърления“ звук на двигател с повече от шест цилиндъра.

Lamborghini работи към електрифициране на гамата си до края на 2024 г. Revuelto дебютира с 6,5-литров V12 двигател и три електромотора и развива 1001 к.с., но в Huracan очакваме доста по-малко. Настоящият модел генерира 631 к.с. от своя V10 двигател вероятно електрифицирането ще увеличи мощността на неговия наследник./ fakti.bg