Ето го най-луксозния седан на Hyundai

Hyundai показа и разказа за характеристиките и оборудването, както и за гамата от двигатели на седмото поколение на седана Grandeur. Най-популярният лек автомобил на пазара в Южна Корея получи изцяло нов облик в стила на минивана Staria. Освен това колата разполага с нова мултимедийна система, акустично остъкляване, адаптивно окачване и интелигентна трансмисия. Цените на новия Hyundai Grandeur в Южна Корея започват от 37 160 000 вона, което се равнява приблизително на 27 000 евро, по текущия обменен курс.

Седанът Hyundai Grandeur от седмо поколение беше официално представен през октомври. Четирите врати получават ретро дизайн, стилизиран волан с една спица, предница в стила на минивана Staria, както и три дисплея, единият от които отговаря изцяло за настройките на климатика и отоплението.

Новият Grandeur е с 45 милиметра по-дълъг от своя предшественик. Цялата оптика, включително допълнителната спирачна светлина под покрива, вече е LED. Седанът е оборудван с 10 въздушни възглавници, климатроник с фотокаталитична стерилизация на въздуха (същевременно елиминира неприятните миризми и убива микробите), отопляеми всички седалки, акустични предно стъкло и странични прозорци и разбира се широка гама от електронни асистенти.

Музиката в колата се управлява от аудиосистема Bose с 14 високоговорителя и технология за съраунд звук Centerpoint. Grandeur има и още по-екзотични опции. Например специални лампи в задната броня, които проектират насочващи линии при движение на заден ход, или система за разпознаване на водача с пръстови отпечатъци. Също така за седана е обявено адаптивно окачване, което променя твърдостта на амортисьорите въз основа на данни от предната камера и навигацията. Принципът на действие е същият като този на BMW и Rolls-Royce: предварително изберете оптималната предавка въз основа на пътната обстановка и начертания маршрут.

Ролята на базовия двигател е поверена на атмосферния 2.5-литров Smartstream, който развива 198 конски сили и 248 Нм въртящ момент. В допълнение, гамата Grandeur разполага с V6 3.5-литров мотор в бензинова (300 к.с., 359 Нм) и пропан-бутан версии (240 к.с., 314 Нм). Всички тези агрегати са съчетани с осемстепенен автоматик. Хибридът, оборудван с нова инсталация с 230 конски сили, базирана на 1.6 турбо двигател (180 к.с., 264 Нм,), е оборудван с шестстепенна скоростна кутия. Задвижването на предните колела е стандартно, а задвижването на всички колела може да се поръча само в комбинация с V6 3.5 GDI./fakti.bg