Изградиха нов маршрут в Природен парк „Рилски манастир”

Дирекцията на природен парк „Рилски манастир” към Изпълнителната агенция по горите обособи и изгради нов маршрут на територията на парка, а именно „Посетителски център – църква „Успение Богородично“, съобщават от парковата дирекция. Пътекататръгва от посетителския център на Природен парк „Рилски манастир“ в местността Пчелина, преминава през рехава смесена гора и извежда на билото на планината, от което се разкрива красива панорамна гледка към вододела на Илийна река. От там навлиза отново в гората и води до малката възрожденска православна църква, принадлежаща към метоха „Пчелино” на Рилския манастир – „Успение Богородично“.

„По пътеката могат да се видят отделни вековни дървета, да се наблюдават множество птици и  прекрасни панорамни гледки, а поставените информационни табла обогатяват познанията на посетителите за природния парк и неговото природно и културно наследство.

Маршрутът е линеен, подходящ за всички възрасти, маркиран е с червен цвят и се изминава за около 1 час в двете посоки. Изграден е благодарение на дарените средства от Югозападно държавно предприятие -Благоевград”, информират от дирекцията на парка „Рилски манастир”.

Юлияна КОЛЧАКОВА