Най-мощното Volvo XC60 е вече в България със стартова цена от 156 610 лв.

Вече официално в България е Volvo XC60 Polestar Engineered – уникалната спортна версия на електрифицирания SUV на Volvo, който тръгва в продажба в страната ни с цена от 156 610 лева. Polestar Engineered представлява цялостен пакет за оптимизация, разработен от Volvo и пърформанс бранда за електромобили на компанията – Polestar. Мощната хибридна двигателна технология и специалните Polestar настройки превръщат XC60 Polestar Engineered в динамичното шведско SUV, което комбинира ефективност и наелектризиращо изживяване зад волана.

Polestar оптимизацията добавя ново излъчване и усещане на един от най-продаваните модели на Volvo. Двигателят Т8 Recharge, с механичен и турбо компресор, получава доработки и достига изключителните комбинирана мощност от 405 к.с. и 670 Нм въртящ момент.

Бензиновият агрегат генерира 318 к.с., а електромоторът задвижва задния мост с допълнителни 87 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема само 5,3 секунди. С нулеви емисии в електрически режим и 11.6 kWh литиево-йонна батерия, автомобилът осигурява изцяло електрически пробег до 47 км. Отличният разход на гориво от 3.3 л./100 км. и CO2 емисии от само 73 г./км., правят XC60 Polestar Engineered един от най-екологичните спортни SUV-та на пазара.

В допълнение, Polestar правят подобрения в предавателната кутия, окачването и спирачната система на автомобила за едно не само безопасно, но и истински вълнуващо шофиране. Специалната опорна греда, както и уникалните регулируеми амортисьори с двоен клапан са заимствани от изключителния Polestar 1. А спирачната система е оптимизирана с впечатляващи 20-инчови спирачни дискове с 6-бутални спирачни апарати, гарантиращи максимален контрол и спирачна ефективност с минимално забавяне дори при дръзко и бързо шофиране.

XC60 е първото по рода си Volvo SUV с Polestar подобрения, които правят модела освен луксозен и безопасен, но и напълно готов да даде нужното на любителите на динамичното шофиране. Това е едно от най-невероятните изпълнения, при което отзивчивата хибридна мощност отговаря на усъвършенстваната технология на спортното регулируемо окачване Öhlins./autoclub.bg