Обновеният Subaru XV идва в Европа през пролетта

Третото поколение на Subaru XV блестеше ярко на пазара само през първата си пълна година на продажби. През 2018 г. в Щатите и Европа са продадени съответно 144 384 и 14 706 автомобила, а на следващата година търсенето се срина (в Стария континент почти 30%). Лекото обновяване има за цел да коригира ситуацията. В САЩ актуализираният автомобил, под наименованието Crosstrek, се предлага от миналото лято, а автомобилът с пет врати достига при  европейските купувачи сега. Вярно е, че поръчките се приемат само във Великобритания, а първите автомобили на живо ще пристигнат в шоурумовете през март 2021 г.

В Англия обновеният XV струва от 31 655 лири . Както и преди, искат толкова за задвижване на всички колела с CVT и хибридна задвижваща система e-Boxer (156 к.с., 196 Нм). Преди това XV беше по-достъпен поради модификацията 1,6 (114 к.с.), която беше премахната от пазара.

Снимката показва интериора на обновения кросоувър Subaru XV за австралийския пазар. Същият салон за автомобила е и за Япония, където също започнаха продажбите кросоувъра с пет врати, и за Великобритания. Автомобилът за мъгливия Албион е оборудван стандартно с безключов достъп , мултимедия с осеминчов дисплей и поддръжка за Apple CarPlay и Android Auto.

Подобно на задграничните версии, европейският XV има преработена радиаторна решетка , предна броня и ниши за фарове за мъгла. Базовото оборудване е разширено с предна камера с 180-градусов ъгъл на гледане за по-добра видимост при напускане на паркинг или вторичен път към основния. Освен това модернизираният XV за Стария континент получава преконфигурирани пружини и амортисьори, шайба за смяна на режимите на шофиране (за сняг, кал или чакъл) и превключвател за задвижването SI-Drive./ams.bg