Първият SUV на Maybach ще готов до месеци

Компанията Mercedes-Maybach, която е част от германския концерн Daimler, обяви плановете си за пускане на първия сериен кросоувър под марката Maybach още през тази година. Според шефа на американското подразделение на производителя Дитмар Екслер, всъдеходът ще бъде изграден на базата новия Mercedes-Benz GLS, като ще се сглобява в завода в Алабама.

Като основни конкурени на модела се сочат Bentley Bentayga и Rolls-Royce Cullinan. Самият автомобил на германците ще бъде оборудван с бензинов V6 двигател, който ще е част от хибридна система с мощност 560 к.с. Той ще се съчетава с автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

За външността на първия кросоувър Mercedes-Maybach можем д съдим от снимките на концептуалния Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, показан пред публика преди година в Пекин. Този прототип обаче беше обоурудван с електромотори, развиващи мощности от 750 к.с.Цените на бъдещия модел ще стартира от 200 000 долара, което ще направи Mercedes-Maybach най-скъпият сериен автомобил, произвеждан на територията на САЩ. Очаква се той да бъде последван и от други луксозни кросоувъри, създадени на базата на модели на Mercedes-Benz.

 

Източник: topgear.bg