Салонът в Женева се завръща през февруари 2022 г.

Следващото автомобилно изложение GIMS (Международно автомобилно изложение в Женева), което според концепцията се различава значително от предишното, ще се проведе от 19 до 27 февруари 2022 г., а дните за пресата са планирани за 17-и-18-и. Организаторите на изложението откриха регистрацията на изложителите и очакват заявления от производителите на автомобили до средата на юли. Подробности за формата ще бъдат предоставени през следващите седмици.

През 2020 г. европейското автомобилно изложение номер 90 беше отменено поради коронавируса (на снимката GIMS-2019), а новото издание се счита за 91-во. Събитието трябва да привлече повече от 600 000 посетители. Защо февруари е избран вместо традиционния март, не се съобщава.

„Официално започнахме да организираме GIMS-2022. Нашият екип разработи нова концепция за изложението и се надяваме ситуацията с COVID-19 да направи възможно нейното оживяване “, каза Сандро Мескита, ръководител на Фондация GIMS Foundation. Той е уверен, че Женева остава „ключово събитие“.

По-рано организационният комитет се оплака от липса на финансиране и щеше да продаде всички права върху автосалона на Palexpo SA, който притежава едноименния изложбен комплекс. Как стоят нещата сега, не е ясно. Известно е, че календарът за текущата година включва NYIAS в Ню Йорк (20-29 август), IAA Mobility в Мюнхен (7-12 септември), Motor Bella в Понтиак (21-26 септември), LA Auto Show в Лос Анджелис (19-28 ноември)./ams.bg