Audi обнови А3 и пусна версия allstreet, предназначена за всякакви пътища

Audi представи обновения A3. С прехода към моделна година 2025 цялото семейство A3 се промени, ставайки по-удобно и технологично напреднало. Основната промяна във външния дизайн е характерната решетка Singleframe, по-ъгловати въздухозаборници отпред и нова броня и дифузьор отзад. Самата компания казва, че A3 вече изглежда по-спортен и отбелязва, че дизайнът на обновеното семейство е вдъхновен от моделите от серията RS.

Audi актуализира цялото семейство A3 наведнъж – както седана, така и хечбека, а също така представи крос-хечбек с префикса allstreet в европейската гама. Той има затъмнена решетка, която е разположена малко по-високо от тази на обикновения A3 Sportback, което според Audi „доближава A3 allstreet до Q-серията кросоувъри“. В допълнение, крос-хечбекът има увеличен просвет с 15 милиметра, базови 17-цолови джанти (предлагат се и 18- и 19-цолови) и различни настройки на окачването. И двата хечбека имат обем на багажника от 380 литра, а със сгънати втори ред седалки – 1 200 литра.

В салона дизайнът е променен. Различни са селекторът на трансмисията и дефлекторите, появяват се нови осветителни и декоративни вложки. Списъкът със стандартно оборудване включва подлакътник между предните седалки, който се регулира по дължина и ъгъл, а като опция се предлага ефектно амбиентно осветление с 30 цвята за избор. Тапицерията на седалката използва 100 процента рециклиран полиестер и микрофибър, който е много подобен на велура.

В базовата си версия обновеният A3 има 10.1-инчов сензорен екран на мултимедийна система с вграден магазин за приложения и разширена функционалност, виртуален инструментален панел, четири USB-C конектора (два отпред и два отзад) и безжично зареждане за смартфон.