Brabus 550 4×4² Adventure: има ли граници за него?

Поредната брутална G-клас-а е дело на Brabus и дебютира на изложението в Женева

След намесата на Brabus атрактивният G-клас с редукторни мостове се е превърнал в Brabus 550 Adventure 4×4². Тунинг компанията от Ботроп се е заела с двигателя на офроудъра (4-литров „осмак“ с два турбокомпресора) и му е дала допълнително 128 к.с. – по този начин мощността е вдигната до 550. Въртящият момент също е увеличен – със 190 Нм до 800. За целта инженерите са модифицирали турбините, които вече създават по-голямо налягане, и са подложили контролния модул на агрегата на препрограмиране.

Благодарение на промените Brabus 550 Adventure 4×4² ускорява за 6,7 сек от 0 до 100 и вдига 210 км/ч – е, може и повече, стига да не беше електронното ограничение. Всъщност няма как то да не бъде поставено – все пак гумите са основно за офроуд. Brabus G 500 разполага с булбар, защита на дъното и лебедка. Специални решетки осигуряват защита на фаровете и мигачите, но основният акцент в екстериора са светлините на покрива. Да… с тях „кубчето“ изглежда повече от респектиращо – особено когато ги видите в огледалото.

Големият модул е за дълги светлини или „светлинен клаксон“, а LED лампите са предназначени за търсене. Ако имате нужда да пренасяте повече багаж, няма проблем – можете да го поставите на съоръжението на покрива и да се отправите към края на света. Карбоновият въздухозаборник помага на чудовището под предния капак да „диша“. Отрочето на Brabus разполага и с регулируемо окачване – което позволява индивидуално oпределяне на височината на предната и задната ос. То се контролира посредством дисплей в кокпита, от който можете да управлявате също светлините на покрива, лебедка и т.нар. „маскировъчен режим“, който деактивира всички светлини.

Както всички модели на Brabus, и 550 има ауспухова система с клапи и режими Coming home (за да не ви мразят съседите) и Sport. Интериорът е облечен във висококачествена кожа, чийто цвят кореспондира идеално с този на каросерията. Oтзад пътниците откриват нова централна конзола с тъчскрийн за управление на различни функции в колата. Задните седалки са отделни – и дори разполагат с индивидуално осветление.