Brabus XLT 900 – струваща 1,6 милиона лева чудовищна G-класа

Тунинг-специалист тунингова себе си: на базата на актуалния Mercedes-AMG G 63 хората от Ботроп създадоха през 2020 пикапа 800 Adventure XLP. Сега пък на тази база ни представят още по-екстремния 900 XLP „One of Ten“. 900 к.с., 1,6 милиона лева и лимитиран на десет бройки.

Увеличение на работния обем на двигателя на4,4 литра

Най-голямото обновление на 900 е моторът. Докато нормалната версия с 800 к.с. залага на 4-литровия битурбо V8 двигател, при специалния модел Brabus са увеличили обема на 4,4 литра. Максималният въртящ момент е нараснал на 1050 Нм, но е ограничен, за да щати 9-степенната автоматична трансмисия.
Въпреки това тежащият почти 3 тона пикап ускорява за 4,4 секунди от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост е ограничена на 210 км/ч. По отношение на разхода Brabus дава средно 15,5 л/100 километра, но реалността е в посока по-скоро 20.

Товарна повърхност от тиково дърво

Останалата част на 900 XLP ни е позната от базата. Благодарение на новата рама междуосието е увеличено с 50 см, създавайки предпоставка за нова товарна повърхност от карбонови и стоманени части. Товарната повърхност е покрита с тиково дърво, а клетката срещу преобръщане върху нея придава впечатляващ външен вид на всъдехода.
Бодикитът с допълнителни елементи за калниците от прозрачен карбон правят G-клас по-широк с 11,6 сантиметра. Броните също са нови и с карбонови части, има и електрически вадещи се стъпала. Те са осветени с логата на Brabus.

49 сантиметра клиренс

Ново, регулиращо се по височина окачване с портални оси позволява клиренс от 49 сантиметра и добро „чупене” на осите. Джантите са 22-цолови, а офроуд-гумите с размер 325/55.

Много кожа и карбон в интериора

От Brabus са индивидуализирали интериора според желанието на притежателя. То включва часовник Panerai.Автомобилът на снимките е с черна кожена тапицерия с черни шевове. Прибавяме и карбонови и алуминиеви декоративни елементи, червени части от изкуствена кожа, даващи съответните акценти по каросерията и капак на двигателя от карбон. Увеличената мощност дава израз в разграфения до 300 км/ч скоростомер.
Пасажерите на втория ред получават три допълнителни индикации за външната температура, времето и скоростта, което напомня за блажените времена на Maybach. Освен това задните врати се отварят на 90 градуса, което улеснява качването.
Близо 160.000 лв. доплащане за 100 к.с. повече
Сега отиваме към темата за цената, която също е висока като автомобила. Автомобилът от снимката струва 1.567.000 лв. Не е никак малко, още повече, че пред желанията на клиентите няма граници. Но в края на краищата Brabus на практика е конструирал нов автомобил с XLP, а цената на „нормалния“ 800 Adventure XLP е около 1,4 милиона лева. Така доплащането за облагородяването от 160.000 лв. не е изненадващо в този ценови клас./autobild.bg