Ssangyong Korando EV 2021 идва през август

Корейската компания Ssangyong стартира производството на Korando e-Motion, първия си електрически автомобил, тъй като ускорява новата си програма за разработване на модели, за да осигури бъдещето си.

Korando e-Motion се основава силно на съществуващото Korando, работещ с двигатели с вътрешно горени, с фини дизайнерски детайли, подсказващи неговите основи.

Ssangyong също ще ускори развитието на втория си EV, средна голям SUV под името J100, който трябва да стартира през 2022 г. – изглежда като духовен наследник на отдавна несъществуващия голям кросоувър Musso.

Европейските доставки на Korando e-Motion ще започнат през август, като доставките в Обединеното кралство се очакват по-късно тази година поради продължаващия глобален недостиг на полупроводници.

Ssangyong се бори финансово дори след като индийският производствен гигант Mahindra спаси специалиста по SUV през 2010 г. и подаде молба за фалит в Корея миналата година. Според корейската компания подновяването на фокуса върху екологичната мобилност ще бъде от основно значение за процедурите по рехабилитация, тъй като търси нов инвеститор, който ще се ангажира с непрекъснати бъдещи инвестиции.

Наследникът на Ssangyong Йонг-вон Чънг заяви: „Ние създаваме силна опора за корпоративна рехабилитация чрез успешно сливане и придобиване и влагаме най-добрите си усилия в разработването на нови автомобили, като се справяме с бързо променящите се автомобилни тенденции.

„Разширяваме гамата от екоавтомобили, откриваме бъдещи възможности за растеж, като нови бизнес модели, и се подготвяме за подновена конкурентоспособност.“

Ssangyong заяви, че тя ще се стреми да се превърне в движеща сила на собствения си план за самоспасяване, с пълен мащаб към задоволяване на бъдещите изисквания на международния автомобилен пазар./ams.bg