Suzuki представи концептуалния EV модел eVX

Suzuki планира да представи своят първи изцяло електрически автомобил, като това ще се случи най-рано през 2025 година. Въпреки това, японците показах концепт, който предшества идването на електромобила. Новият eVX бе представен на автомобилно изложение в Индия. Моделът е с футуристичен дизайн и размери подобни на тези на Vitara.

Кросоувърът е с дължина от 4.3 метра, ширина от 1.8 метра, височина от 1.6 метра и може да измине до 500 километра с едно зареждане. Тези цифри съответстват на индийския стандарт за измерване, което означава, че в Европа числата ще бъдат малко по-скромни. Батерията е с капацитет от 60кВч и е разположена върху пода.

Радвам се да разкрия eVX, първият ни глобален стратегически електромобил. В групата Suzuki справянето с глобалното затопляне е приоритет. Ние насърчаваме редица глобални мерки за намаляване на емисиите на парникови газове. Suzuki ще продължи да предоставя ценни продукти на нашите клиенти по целия свят, като ги оптимизира за начина, по който живеят и шофират различните хора “, заяви Тошихиро Сузуки, президент на Suzuki./ fakti.bg