Suzuki тества дълга версия на новия Jimny

Появиха се шпионски снимки на новата модификация на компактния японски кросоувър

Suzuki започна пътни тестове на удължена модификация на новото  поколение на компактния кросоувър Jimny. Шпионски снимки на тестов прототип на модела, направени в Южна Европа, се появиха в мрежата .

Съдейки по снимките, новата версия на Suzuki Jimny ще получи врати със същите размери, но панелите и прозорците в задната част на каросерията на SUV-а ще бъдат значително увеличени. Тестваният автомобил е покрит с камуфлаж, но може да се предположи, че дългата версия на модела ще се различава от стандартната версия с леко модернизирана оптика и модифицирани брони.

Възможно е удълженият Suzuki Jimny да стане основата за версията на модела с пет врати, слуховете за която се появиха още през март миналата година. Тогава бе съобщено, че японците за определени пазари подготвят автомобил с две допълнителни врати и увеличено междуосие, което ще осигури повече място за пътниците на задния ред. Освен това Suzuki Jimny може да има пикап версия.

Очаква се в техническо отношение дане настъпят промени. Новият Suzuki Jimny се предлага с 1,5-литров атмосферен двигател, заместващ предишния 1,3-литров двигател. Агрегатът , развиващ 102 к.с. и 130 Нм въртящ момент, работи в комбинация с петстепенна ръчна скоростна кутия или четистепенна автоматична./ams