VW, Seat и Skoda ще споделят още повече части

В гамата на различните марки от Volkswagen Group често можем да срещнем еднакви автомобили, продавани под различни модели и с малка разлика във визията. Често те споделят една и съща платформа и задвижван, но с разлика в изпълнението, качеството и цената. Сега приликите между тези модели ще станат още по-големи, след като Volkswagen Group обяви, че марките ще споделят още повече части и компоненти.
По този начин от групата искат да увеличат ефективността при разработката и сглобяването на автомобили с около 20%. Според думите на един от шефовете на Volkswagen, компанията е губела твърде много време в миналото, за да се състезават помежду си.
В бъдеще разликите между основните брандове във Volkswagen Group ще бъде основно в дизайна. Подобно нещо вече видяхме при последното поколение от триото Volkswagen Polo, Seat Ibiza и Skoda Fabia, които споделят голяма част от компонентите си, но с характерен за марката дизайн. Очаква се по подобен начин да бъде и с последното поколение Volkswagen Passat и Skoda Superb, което значително трябва да намали разходите за в бъдеще./ fakti.bg