Новoто Jimny с 5 врати дебютира на изложението в Индия

Дъщерното дружество на Suzuki Motor Corporation в Индия, Maruti Suzuki India Limited, обяви глобалното лансиране на новото Jimny с 5 врати и на Auto Expo 2023, което се провежда в Делхи, Индия от 11 януари 2023 г. Maruti Suzuki ще започне продажбите на новия Jimny 5-Door още от 2023 г. SUV гамата на Maruti Suzuki ще бъде разширена до четири модела и ще предостави на клиентите разнообразие от опции в разрастващия се SUV сегмент в Индия.

Jimny 5-Door е планиран за износ в Африка и Латинска Америка. Производството и продажбите на четвъртото поколение Jimny започнаха в Япония през 2018 г., последвани от износ в различни региони, включително Европа и Океания. Моделът е добре приет от хора по целия свят. През ноември 2020 г. производството на Jimny стартира в Индия изключително за износ в Латинска Америка и Африка.

Четвъртото поколение Jimny ще бъде представено за вътрешни продажби в Индия за първи път като вариант с 5 врати. Моделът е нараснал на дължина и са му монтирани нови врати и седалки. Jimny 5 врати ще осигури възможностите, очаквани от клиентите от автентичен офроудър като Jimny с 3 врати.

Спецификации:
Дължина: 3985 мм
Ширина: 1645 мм
Височина: 1720 мм
Междуосие: 2590 мм
Двигател: 1,5-литров бензинов
Трансмисия: 5-степенна ръчна/4-степенна автоматична/ autobild.bg