Mинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети болницата в Самоков. Посещението му е част от обиколка на лечебните заведения в страната. Целта е Ананиев да представи на директорите на лечебните заведения новата Методика за образуване на разходите за персонал и работните заплати, която екипът на министерството разработи. Министърът провери на място как се разпределят и разходват всички средства, които Министерският съвет, Министерството на здравеопазването и НЗОК допълнително предоставиха през последните месеци на лечебните заведения за извършена медицинска дейност. Допълнителните средства трябва да бъдат насочени приоритетно за разходи за персонал в лечебните заведения. На срещата по покана от Министерството на здравеопазването присъстваха директори на РЗОК, РЗИ, както и ръководствата на болници от Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик, Пловдив, София-област.

1 коментар

  1. Не е изключено това посещение на министъра да има връзка с искането ни от преди 2 седмици до президента и министър-председателя за медицински факултет в Самоков-родното място на Паисий, за да видят има ли настройка в обществото за такъв факултет и как ще реагира то на евентуален отказ, а Краси си мисли, че се интересува от нея и е дошъл да и брои креватите и чаршафите?!
    Сигурен съм, че никой не се е осмелил и да гъкне за такъв факултет пред Ананиев, а драги самоковци и родната майка не дава на бебето да суче, ако то не заплаче! Ако трябва и сигурно ще трябва, ще докараме свястни лекари и управленци от другия край на България, но ще направим добър медицински факултет.Наше верую е медицинският университет в малкото британско градче Хъл, който в класациите най-често е пред тези в Оксфорд и Кеймбридж.Британия има 202 000 кв.км територия, но ние сме прусаците на Балканите. Но не може длъжностните ни лица да траят като риби и да не смеят да искат.Това е като яденето и като оная работа, яде ли ти се, искаш си …! А нашите риби-траят. Защото едвам завършиха и си представят науката като нещо свръхестествено и не по силите им. Един перманентен от 25г. кандидат за кмет и всичко друго , който вече ще вземе пенсия като такъв, ако има кой да му даде, даже е „завършил“ такава специалност в ХТМУ-каквато там никога не е имало. Той го е писал в един сайт…Но сайта не е самоковски и тамошните тъпани са му повярвали. Какво бъдеще да очаква Самоков от такива?! Само лъжи, некадърност и мизерия.

Comments are closed.