С водосвет за късмет и успешна работа днес бе направена първа копка на новата детска градина, която ще се построи в жк „Бистрица“. На церемонията в най-големия жилищен квартал на Дупница присъстваха кметът на общината инж. Методи Чимев, изпълнителят „Стройкомерс“, общински съветници, граждани. „Детското заведение ще бъде за 4 групи между 80 и 100 деца.

Преди 4 години направихме една нова детска градина, това ще бъде втората. Неслучайно е в най-големия квартал, където живеят почти една трета от населението на града, но липсваше удобство за родителите къде да водят децата си. В края на октомври месец трябва да е готова, защото срокът е 210 дни. С изграждането й не само че окончателно решаваме проблема със свободни места за децата в града, но и условията за най-малките ще бъдат отлични във всички детски градини“, каза инж. Чимев, който направи първата копка, а след това счупи бутилката с шампанско.

„Стройкомерс“ бе единствен кандидат за изпълнението на проекта с предложена сума в размер на 834 648 лв. дез ДДС. Преди 2 години община Дуипница закупи терена от частни собственици, за да изгради детската градина в самия център на жилищния комплекс.

 

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. В центъра на жк-то трябваше да има парк или поне градинка.А детска градина можеха да направят навсякъде.

Comments are closed.