Изпълнителното бюро на БСП – Дупница иска свикване на извънредна сесия на Общинския съвет по повод разпространената информация за предстоящо закриване на Родилно отделение в общинската болница. „Лишаването на гражданите от една основна здравна услуга намираме за обезпокоително и достатъчно основание за аргументиран дебат по темата. Болницата е общинско дружество, съветниците са пряко ангажирани както със запазването й, така и с гарантиране качеството на извършваните медицински дейности. Досега не е обсъждано закриване на отделения, напротив – споделяли сме мнението, че болницата трябва да се стабилизира и развива”, пише в позицията на дупнишките социалисти, разпространена в медиите.

2 КОМЕНТАРИ

  1. За това са прави .Трябва да има дебат и компромисно решение.Все пак щом болницата е общинска последната дума трябва да е на собственика.Не всичко е пари. Има доволно лежачи и пенсионери мотаещи се из общината само за заплата.Както при училищата с маломерните паралелки се взе решение за до финансиране ,така и сега може да се постъпи и никой няма да ги упреква .Да видим сега колко са пораснали за това решение месните депутати.

  2. Мария Иванова ще ви оправи болницата, под вещото ръководство на дупничанина Славчо Близнаков. Не може да се оплачете вече сте официален филиал на Окръжна болница.

Comments are closed.